Fläskfilé med spetskål och brynt hasselnötssmör

Serverar: 4 portioner

Enkel njutning och minimal arbetsinsats.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 1 färsk vitlök
  • 1 msk olivolja
  • Spetskål
  • 400 g spetskål
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk plockad timjan
  • Skalet av ½ citron
  • ½ tsk salt
  • Hasselnötssmör
  • 100 g smör
  • 2 dl rostade hasselnötter
  • 600 g kokt färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Putsa fläskfilén och gnid in köttet med salt och peppar. Dela vitlöken i klyftor, behåll skalet på. Bryn köttet i olja med vitlöken. Stick in en köttermometer och stek mitt i ugnen till 68 grader innertemperatur, ca 30 minuter. Låt vila 5 minuter före servering.
    2. Skär bort roten på kålen. Skiva kålen tunt och koka mjuk i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Ta upp och kyl kålen i isvatten. Värm kålen i olivolja och tillsätt timjan och citronskal. Krydda med salt.
    3. Bryn smöret i en stekpanna tills det fått fin färg och börja dofta nötter. Blanda i nötter och potatis precis före servering. Skär köttet i skivor och servera med vitlöksklyftor, kål och nötpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben