Fläskfilé med torkade höstkantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God mustig och höstig gryta, ett stadigt återkommande recept som man kan modifiera efter egen smak.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 1 näve torkade höstkantareller eller ev annan svamp
  • 1 hönsbuljongtärning eller fond
  • 2-3 dl grädde
  • Soja
  • 1 paket bacon
  • Vatten
  • Redning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i lagom stora bitar och bryn det, gärna tillsammans med baconet som man tärnat.
    2. Strö över lite maizena redning eller ca en msk mjöl.
    3. Ha i kantarellerna och tillsätt sedan vatten, buljong, grädde, soja.
    4. Låt puttra i ca 10-15 min.
    5. Smaka av med salt och peppar. Ha gärna i några msk sherry om du har, är en riktig smakförhöjare.
    6. Servera gärna med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    AnetteE1 5 april 2013

    En mycket god helg middag med enkla ingredienser . Tog ej i sherry , la däremot i vitlök. Tog även i både ox och hönsbuljong. Mums

    thaiemigrant 17 maj 2014

    Härlig fläskfilé med höstkantareller från Östersund. Jag hade ingen sherry, så det blev 1 msk thai whisky/cognac istället, som fördjupade rätten. Toppenrecept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben