Fläskfilé med vitlökssås

Serverar: 4-6 portioner

Svärmors underbara recpet

Ingredienser

  • 1 - 2 fläskfiléer ( beroende på hur stora)
  • ½ L vispgrädde ( går bra med mager grädde också)
  • ½ L vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • Persilja hackad
  • salt
  • peppar
  • vitlök
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra fläskfilen och bryn i stekpanna. Lägg sedan över i stekgryta, häll i vatten och buljong. Låt koka ca 10 min. Ta ur fläskfiléen och linda in i folie. Häll i grädde i skyn och koka tills den är simmig, smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar efter smak. Skär filen i 2 cm tjock bitar och lägg i ugnssäkerform häll över såsen. Sätt in i ugn i ca 20 min.
    2. Strö över persilja strax innan servering

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    grotten22b 27 mars 2009

    Hej! Jag bara undrar om det verkligen skall vara L i ingredenserna på vatten och grädde? Skall det inte vara dl? Jag tänkte testa detta på söndag då barn och barnbarn kommer. Hälsningar Grotten22b

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben