Fläskfile med Whisky

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Fläskfile är aldrig fel....

Ingredienser

  • 1 fläskfilé , ca 600 g
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • sås
  • 2 schalottenlökar eller 1/2 gul lök
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk margarin eller smör
  • 3 msk whisky
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 - 2 tsk soja
  • ev salt
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén. bryn den runt om i matfettet i en stekpanna. krydda med salt och peppar. efterstek filén i ugnen i 200°c, 15-20 min. skiva köttet tunt lite på snedden. servera med såsen, potatiskaka och haritcots verts.
    2. sås: skala och finhacka löken. fräs lök och svartpeppar i matfettet i en kastrull. häll på 2 msk whisky, vatten och fond. koka upp och låt småkoka ca 5 min. blanda mjöl och grädde och vispa i såsen. koka ytterligare 5 min. smaka av med soja, den sparade whisky och ev lite salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    berntolof 9 november 2008

    Tänk att det går att använda whisky till så mycket gott, och inte bara att dricka. Toppbetyg!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben