Fläskfilé - alltid ett kött som är jättegott i alla lägen!!!
Ingredienser
600 g fläskfilé
Smör
2 paket djupfryst hel spenat
1 dl tärningsbuljong
Salt
Peppar
Muskotnöt
200 g champinjoner
1½ dl grädde
Tomater
Gratinering
Tunna skivor ost
Instruktioner
Putsa filéerna och skär dem i ca 3 cm tjocka skivor. Bulta ut dem lätt med handen. Stek dem i 2 min på varje sida. Krydda och lägg över dem i ugnssäker form.
Rensa och skölj svampen. Fräs den i matfettet. Salta, peppra och slå på grädden. Låt koka sakta under omrörning då och då. Slå svampen över filébitarna.
Tina spenaten i lite buljong och en klicka smör. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Lägg spenaten på båda sidor om köttet. Ställ tomaterna i spenaten.
Lägg på tunna skivor ost av typ grevé eller emmentaler och gratinera i 250 grader ca 10 minuter.