Fläskfilé mignon

Serverar: 4-6 portioner

Fläskfilé - alltid ett kött som är jättegott i alla lägen!!!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör
  • 2 paket djupfryst hel spenat
  • 1 dl tärningsbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Muskotnöt
  • 200 g champinjoner
  • 1½ dl grädde
  • Tomater
  • Gratinering
  • Tunna skivor ost
  • Instruktioner

    1. Putsa filéerna och skär dem i ca 3 cm tjocka skivor. Bulta ut dem lätt med handen. Stek dem i 2 min på varje sida. Krydda och lägg över dem i ugnssäker form.
    2. Rensa och skölj svampen. Fräs den i matfettet. Salta, peppra och slå på grädden. Låt koka sakta under omrörning då och då. Slå svampen över filébitarna.
    3. Tina spenaten i lite buljong och en klicka smör. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Lägg spenaten på båda sidor om köttet. Ställ tomaterna i spenaten.
    4. Lägg på tunna skivor ost av typ grevé eller emmentaler och gratinera i 250 grader ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben