Fläskfilé på Barbros sätt

Serverar: 4 portioner

Gott med sallad, potatis eller ris

Ingredienser

  • ca 500-600 g fläskfilé
  • 3-4 tomater
  • basilika
  • margarin
  • salt
  • peppar
  • ca 200G champinjoner
  • 1½-2 dl vispgrädde
  • 1-2 msk portvin
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 1-2 grön eller röd paprika
  • 1½-2 hg gorgonzolaost
  • Instruktioner

    1. Skiva fläskfilén och tomater i 2 cm tjocka skivor. Lägg tomaterna på ett smort ugnssäkert fat, strö på lite basilika. 2. Bulta ut filéskivorna lätt med handen. Stek dem ungefär 1½ minut på varje sida, salt, peppra och lägg dem på tomatskivorna. 3. Rensa, skölj och stek svampen till det "knäpper" i den. Häll på grädden och låt det koka ihop till en simmig sås. Smaksätt med vin och kryddor. Hällsåsen mellan filébitarna på fatet 4. Lägg ett avrunnet kronärtssockerhjärta på varje filé. Hyvla ost över. Så här långkan rätten förberedas. 5. Strax innan rätten ska serveras gratiners den i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10 minuter. 6. Trä sedan en paprikaring över filén och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben