Putsa fläskfilén och skär bort den vita senan utmed filén. Krydda med salt och peppar.
Bryn filén i hälften av matfettet i en stekpanna, så att den får vacker färg runt om. Ta upp den ur pannan.
Ansa och strimla fänkålen. Fräs den i resten av matfettet i stekpannan under omrörning. Häll balsamvinäger i pannan och ca 1/2 dl av buljongen och låt fänkålen sjuda en stund.
Lägg över fänkålen i en ugnssäker form. Lägg fläskfilén ovanpå. Ställ in formen i 175 grader ca 30 minuter. Häll resten av buljongen i stekpannan och låt den koka ihop lite.
Skär zucchinin i bitar. Skala och skär morötterna i stavar. Sjud dem knappt mjuka i buljongen i pannan,
Skär upp fläskfilén i cm-tjocka bitar och servera på fänkålsbädd med morötter, zucchini och lite skysås.
Garnera med fänkålsvippor. Serveras med kokt potatis.