Fläskfilé på fänkålsbädd

Serverar: 4 portioner

Inte alls dumt ! Med andra ord jättegott!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 små fänkål ca 400 g
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 1/2 dl köttbuljong (tärning plus vatten)
  • 1 zucchini ca 200 g
  • 2-3 morötter
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär bort den vita senan utmed filén. Krydda med salt och peppar.
    2. Bryn filén i hälften av matfettet i en stekpanna, så att den får vacker färg runt om. Ta upp den ur pannan.
    3. Ansa och strimla fänkålen. Fräs den i resten av matfettet i stekpannan under omrörning. Häll balsamvinäger i pannan och ca 1/2 dl av buljongen och låt fänkålen sjuda en stund.
    4. Lägg över fänkålen i en ugnssäker form. Lägg fläskfilén ovanpå. Ställ in formen i 175 grader ca 30 minuter. Häll resten av buljongen i stekpannan och låt den koka ihop lite.
    5. Skär zucchinin i bitar. Skala och skär morötterna i stavar. Sjud dem knappt mjuka i buljongen i pannan,
    6. Skär upp fläskfilén i cm-tjocka bitar och servera på fänkålsbädd med morötter, zucchini och lite skysås. Garnera med fänkålsvippor. Serveras med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben