Fläskfilé på Pekingvis

Serverar: 6 portioner

Bjud gästerna på denna populära kinesiska måltid som är tillagad med en mycket smakfull och snabblagad marinad.

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 tsk svart bönsås
  • 1 msk asiatisk ostronsås
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk matolja
  • 6 vårlökar till garnering
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén så att alla hinnor är borta. Skär filén i ½ cm tjocka skivor och lägg dem i en skål.
    2. Häll hoisinsås, svart bönsås, ostronsås, sesamolja, ingefära och vitlök över fläskköttet. Blanda väl så att köttet täcks av marinaden. Täck över och kyl i minst 15 minuter eller mer. Ju längre köttet marineras desto mer smak tränger in i köttet.
    3. Hetta upp matoljan i en wokpanna på hög värme, tillsätt hälften av köttet och bryn tills det är kraftigt brynt runt om. Ta upp köttet och bryn den andra hälften kött. När det är brynt så lägg ner allt kött i woken och häll över marinaden. Sjud i 2-3 minuter tills köttet är genomstekt.
    4. Servera med ris. Lägg upp riset på ett serveringsfat och lägg fläskköttet ovanpå. Häll över skyn från woken. Garnera med vårlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bastard 17 mars 2009

    Ganska tråkig rätt, träig. Och lam smak. En rättför dem som inte gillar kryddigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben