Fläskfilé på rotsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Möra skivor av fläskfilé på en bädd av rotsaker gratineras under ett gräddigt svamptäcke.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 700 g
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • 3 morötter
  • 2-3 palsternackor
  • 1 pkt haricots verts
  • Olja till stekning
  • 150 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde
  • Ev maizenamjöl
  • 2 msk japansk soja
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och krydda runtom med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek köttet runtom tills det får en fin färg.
    2. Skala grönsakerna och skär i mindre bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna tills de börjar få en fin färg. Krydda och lägg över i en eldfast form och lägg filén ovanpå. Efterstek i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
    3. Skiva champinjonerna och vitlöken. Sten svampen mjuk i lite olja, vänd ner vitlöken och häll på grädden. Koka ihop till simmig konsistens. Red ev med lite maizenamjöl utrört i vatten. Smaksätt med sojan.
    4. Ta ut formen ur ugnen och skär köttet i skivor. Lägg tillbaka köttet ovanpå grönsakerna och häll såsen över. Sätt ugnen på 225 grader och gratinera i ca 5 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Garnera ev med färsk persilja. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben