Fläskfilé på squashgratäng

Tid: 1 timme 5 minuter

Gluten och laktosfritt

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 1 squash
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 dl grönsaksbuljong
  • 4 knubbiga bitar fläskfilé, 5-6 cm långa
  • 2 msk smör
  • ¾ tsk timjan
  • Kryddtopp
  • 2-3 skivor vitt bröd
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 röda urkärnade paprikor
  • ½ knippe persilja
  • 3-4 msk olivolja
  • ½ kruka färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen i drygt ½ cm tjocka skivor. Koka skivorna i 5 minuter, låt rinna av. Varva som taktegel de förkokta potatisskivorna med skivad squash i smord form med salt, peppar, skivad vitlök och olivolja. Häll över grönsaksbuljongen.
    2. Bryn filébitarna i smör runtom. Krydda köttet med salt, peppar och timjan och lägg ovanpå potatis och squash. Stek i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.
    3. Kör bröd utan kanter, skalad och delad schalottenlök , vitlöksklyfta, paprikorna i bitar och persilja till hack i matberedaren. Blanda i olivoljan och bred blandningen över köttet. Stek ytterligare 10-15 minuter. Toppa med färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben