Fläskfilé Romana

Serverar: 4-6 portioner

Så gott med kronärtskockshjärtan och gorgonzola!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 5 tomater
  • Basilika
  • 200 g champinjoner
  • 1½ dl tjock grädde
  • ½ dl vitt vin
  • ½ tsk dragon
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • Paprika
  • Till gratinering
  • Gorgonzola
  • Instruktioner

    1. Skölj tomaterna och klyv dem på längden. Stek dem lätt i lite matfett, salta och krydda lätt med peppar och basilika. Lägg över dem i ugnssäker form.
    2. Putsa fläskfilén och skär den i ca 3 cm tjocka skivor. Bulta ut dem lätt med handen. Stek dem i matfett ca 2 min på varje sida. Salta och peppra. Lägg över dem i formen ovanpå tomathalvorna. Rensa och skölj svampen, stek den i matfett, slå på grädde, vin och kryddor och låt sakta koka ca 5 min.
    3. Häll svampstuvningen mellan filébitarna. Skär paprikan så den bildar "ringar". Ställ ett kronärtskockshjärta på varje filé och trä en paprikaring över. Hyvla över tunna skivor gorgonzola.
    4. Gratinera i 250 grader ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    festmaten 9 juni 2008

    Tack för en god middag! Det här receptet kommer garanterat fram fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben