Fläskfilé sensation

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Detta är en av de mest osannolika fläskfilé varianterna jag har ätit. Inga kryddor, inget salt, inte ens vitlök. Men smakar alldeles ljuvligt. Passar bäst med kokt pressad potatis som fångar upp såsen.Å grönsaker eller sallad förstås. Ruggigt lättlagat och det går att dubblera receptet.

Ingredienser

  • 500-700 g fläskfilé hel
  • 2 dl soja ( Ma Cheng )
  • 1/2 dl apelsinjuice konc
  • 1/4 dl äppeljuice konc
  • 3 dl grädde ( 38 % )
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fläskfilén i en ugnsfast form, dock ej för stor. Köttet skall ligga lite trångt utan att det "kokar" över. Blanda sojan, apelsinjuicen och äppeljuicen i en skål, blanda och häll det över köttet. Låt det stå i ugnen ca 1 timme, vänd köttet ett par gånger under tillagningen. När köttet är klart , varmhåll det medan du kokar ihop såsen. Häll skyn i en såskastrull och tillsätt all grädden. Låt såsen koka ihop ca 10 minuter. Konsistensen blir lös men det är menat så. Snåla inte på grädden för såsen blir kanske för stark annars.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben