Fläskfilé Sinkadus

Serverar: 4 portioner

En riktigt god bjud-rätt.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt, svartpeppar
  • Smör till bryning
  • 5-6 tomater
  • 200 g tärnad rökt skinka
  • 150 g färska skivade champinjoner
  • 2 dl grädde
  • 2 msk grovkornig skånsk senap
  • 1-2 krm vitlökspulver
  • 1- 1 1/2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. SSkär filéerna i 2 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn dem och svampen. Skiva tomaterna. Täck botten och sidor i en smord ungssäker form med tomatskivorna. Lägg på filéerna och svampen. Hetta upp stekpannan och vispa ur skyn med senap och grädde. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt skinkan. Häll såsen över svampen och filéerna. Strö över riven ost och gratinera i 225 grader i 15-20 minuter.
    2. Servera med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben