Fläskfilé Stroganoff

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 1 gul lök , finhackad
  • 200 g färska champinjoner , delade i 4 bitar
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk fransk senap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 saltgurka , strimlad
  • citron
  • smör
  • salt
  • peppar från kvarn
  • hackad persilja
  • gräddfil , till servering
  • Instruktioner

    1. 1. Skär fläskfilén i långsmala strimlor, cirka 1/2 centimeter tjocka.
    2. 2. Skala och hacka löken. Dela champinjonerna i fyra delar. Fräs lök och champinjoner i smör i en traktörpanna eller gryta. Låt det spad som bildas koka ihop nästan helt. Tillsätt tomatpuré och senap, rör om och fräs ytterligare en liten stund.
    3. 3. Värm upp en stor stekpanna, lägg i smör och låt det bli brynt. Lägg i fläskfilén och bryn den hastigt på stark värme. Salta och peppra och lägg över köttet i traktörpannan eller grytan. Koka ur pannan med lite vatten och häll det i traktörpannan eller grytan.
    4. 4. Tillsätt grädden och småkoka till simmig konsistens. Smaka av med några droppar citronsaft och eventuellt mer salt och peppar. Lägg i saltgurkan, strö över hackad persilja. Servera med gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben