Fläskfilé Trianon

Serverar: 6 portioner

Igår hjälpte jag min mamma att städa på vinden...och i tidningen Husmodern nr 48 från 1976 hittade jag det här receptet... som jag ännu inte provat.

Ingredienser

  • 10-12 skivor fläskfilé ca 3 cm tjocka
  • Salt
  • Peppar
  • Smör eller margarin till stekning
  • 1 burk schweizerpastej eller annan fågelpastej, 239 g
  • 1 burk kronärtskockshjärta
  • 1 paket Castello Blue ost
  • 1 paket 400 g djupfrysta små gröna ärter
  • 1 msk smör
  • Vitlökssalt
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader. Bryn fläskfilén i 1 min på varje sida. Lägg skivorna i smord ugnsfast form. Låt dem kallna.
    2. Lägg en skiva pastej på varje filé. Ställ ett helt eller halvt kronärtskockshjärta, beroende på mängden i burken på varje filé. Skär castello-osten i skivor och lägg på kronärtskockshjärtat. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
    3. Koka ärterna som det står på förpackningen. Häll av vattnet. Lägg i smör och vitlökssalt i kastrullen.Tillsätt vitlökssalt efter smak. Rör om försiktigt.
    4. Servera med smörkokta vitlöksdoftande ärter som du lägger runt filéskivorna. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben