Fläskfilé under bearnaisetäcke

Serverar: 4 portioner

Toppa formen med en härlig bearnaise som du lagar själv. Naturligtvis går det bra att använda färdig sås. Bearnaisesåsen ligger på ett eget recept, "hemlagad bearnaise".

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 700 g
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • 7 potatisar
  • 4 rödbetor
  • 2 palsternackor
  • 1 rödlök
  • Olja till stekning
  • Ev 1 förpackning bearnaise (eller gör själv, se "hemlagad bearnaise")
  • Instruktioner

    1. Putsa filén från hinnor. Krydda och stek gyllenbrun runtom. Efterstek i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
    2. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek rotfruktsbitarna tills de får färg. Salta och peppra.
    3. Gör gearnaisen enligt anvisningen på förpackningen. Eller gör din egen, se annat recept.
    4. Lägg rotfrukterna i en eldfast form och skär upp filénovanpå. Fördela bearnaisen över och gratinera på 175 grader i ca 15 minuter. Passa så att såsen inte blir för brun. Servera med sallad och nykokta haricot verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben