Toppa formen med en härlig bearnaise som du lagar själv. Naturligtvis går det bra att använda färdig sås. Bearnaisesåsen ligger på ett eget recept, "hemlagad bearnaise".
Ingredienser
1 fläskfilé, ca 700 g
Salt
Peppar
Smör till stekning
7 potatisar
4 rödbetor
2 palsternackor
1 rödlök
Olja till stekning
Ev 1 förpackning bearnaise (eller gör själv, se "hemlagad bearnaise")
Instruktioner
Putsa filén från hinnor. Krydda och stek gyllenbrun runtom. Efterstek i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek rotfruktsbitarna tills de får färg. Salta och peppra.
Gör gearnaisen enligt anvisningen på förpackningen. Eller gör din egen, se annat recept.
Lägg rotfrukterna i en eldfast form och skär upp filénovanpå. Fördela bearnaisen över och gratinera på 175 grader i ca 15 minuter. Passa så att såsen inte blir för brun. Servera med sallad och nykokta haricot verts.