Fläskfilé under rött täcke

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

God och festlig rätt som är enkel att göra

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé (går bra med annat kött också)
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 100 g rökt skinka
  • 1/2 tsk torkad dragon
  • 1 burk tomatsoppa
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 dl riven ost
  • persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små knubbiga bitar, bryn lätt, ej genomstekta. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en smord ugnsform. Klipp skinkan i strimlor och strö över köttet. strö på dragon. Blanda grädde, tomatsoppa och vatten. Häll detta över köttet. Strö över riven ost. Gratinera i 20-30 min i 200 * Klipp persilja över innan servering.
    2. Servera med hasselbackspotatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben