Fläskfilé Wellington

Serverar: 4 portioner

En riktig klassiker!!!

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Fyllning
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 msk olja
  • ½ dl grädde
  • 2 msk bakad leverpastej
  • Salt
  • Peppar
  • 3 smördegsplattor, eller 275 g kyld, färdigkavlad smördeg
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Putsa filén fri från hinnor. Bryn den väl runt om i stekpannac ca 5 minuter. Krydda. Ta upp och låt kallna helt i kylskåp.
    2. Skala och hacka lök och vitlök och ansa svampen. Fräs lök och svamp mjukt på låg värme i olja. Tillsätt grädden och koka ihop. Rör i leverpastej. Salta och peppra. Ställ kallt.
    3. Kavla ut degen till en platta, ca 25x30 cm. Lägg på filén och fördela fyllningen ovanpå.
    4. Pensla ytterkanterna på degen med ägg. Vik upp degen så att skarvarna går omlott på ovansidan. Vik upp kortsidorna och nyp ihop tills paketet är helt tätt.
    5. Lägg paketet på ett ugnssäkert fat. Gör 2-3 hål i degen (som "skorstenar"). Pensla och garnera ev med utskurna degbitar. Pensla även garneringen och ställ fatet kallt så att degen får vila i 15-20 minuter.
    6. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda paketet i nederdelen av ugnen i ca 30 minuter.
    7. Tips! Man kan baka in fläskfilén med det mesta som är gott. Ex vitlöks- eller pepparrotsost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben