Fläskfilégryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En liten rätt som jag har komponerat, har också en lågkalori version som jag kommer att lägga upp senare

Ingredienser

  • 500 g Fläskfilé
  • 3 dl ris
  • 3 dl Cremé Fraiche
  • 200 g Vitlöksost (t.ex. Creme Bonjour)
  • 100 g Purjolök
  • 3 dl mjölk (röd rekommenderas)
  • Soya
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva Fläskfilén i ca centimetertjocka skivor. Hacka Purjlöken i bitar. fräs fläskfilén i margarin i stekpanna eller gryta tills den är vit, häll i purjolöken, salt och peppar.
    2. lägg i vitlöksosten och låt den smälta, häll sedan i creme fraiche, ris, mjölk och soya så att såsen blir lätt ljusbrun.
    3. låt småkoka under omrörning så att inte riset fastnar i botten.
    4. när riset är klart ta av plattan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben