Fläskfilégryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Fick denna gryta på en tjejmiddag för många år sedan och den är fortfarande en favorit. Gör den dagen innan du skall servera den så blir den ännu godare!

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 6 - 7 dl vispgrädde och lite mjölk
  • 1 dl chilisås - kan ta hotchili eller använd lite sambal olek
  • l finhackad lök
  • 1 lite burk anjovis
  • 1 - 2 dl svamp av valfri sort
  • Instruktioner

    Finhacka löken och bryn den. Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor och bryn den. Bryn svampen. Lägg över allt i en stekpanna med lock eller i en gryta. Skär anjovisen i små bitar och häll i tillsammans med lite av spadet. Häll över grädden och chilisåsen. Koka långsamt i ca 45 minuter. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben