Fläskfilégryta

Serverar: 4-5 portioner

En riktig kalasrätt. Kokar på en kvart och kan med fördel lagas i förväg.

Ingredienser

  • 500 - 600 g fläskfilé
  • 1 - 2 gula lökar
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk champinjoner, ca 185 g
  • 2 dl grädde
  • 2 - 3 msk kinesisk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • ev salt
  • ev peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och skär den i skivor. Bryn i stekpanna och lägg över i en gryta. Strimla lök och bacon. Skär svampen i bitar.
    2. Stek lök, bacon och champinjoner försiktigt och lägg över i grytan. Tillsätt grädde, soja och buljongtärning. Låt småkoka i ca 15 minuter. Smaka av och krydda med salt och peppar om det behövs. Servera med ris, klyftpotatis eller potatisgratäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kaneta 7 mars 2008

    God. Barnen och mannen tyckte denna gryta var jättegod. Jag tycker också att den var god men hade nog tyckt bättre om den utan bacon.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben