En riktig kalasrätt. Kokar på en kvart och kan med fördel lagas i förväg.
Ingredienser
500 - 600 g fläskfilé
1 - 2 gula lökar
1 pkt bacon
1 burk champinjoner, ca 185 g
2 dl grädde
2 - 3 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
ev salt
ev peppar
Instruktioner
Putsa filén och skär den i skivor. Bryn i stekpanna och lägg över i en gryta. Strimla lök och bacon. Skär svampen i bitar.
Stek lök, bacon och champinjoner försiktigt och lägg över i grytan. Tillsätt grädde, soja och buljongtärning. Låt småkoka i ca 15 minuter. Smaka av och krydda med salt och peppar om
det behövs. Servera med ris, klyftpotatis eller potatisgratäng.
God. Barnen och mannen tyckte denna gryta var jättegod. Jag tycker också att den var god men hade nog tyckt bättre om den utan bacon.