Fläskfilégryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Toppengott.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk matfett
  • 1 gul lök
  • 15 champinjoner
  • 140 g bacon
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 4 msk mango chutney
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk maizena redning
  • 2 msk cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Putsa och skiva filéen. Bryn i matfett och lägg över i en gryta. Skala och hacka löken, skiva svampen.
    2. Strimla bacon och stek i stekpannan. Lägg i lök och svamp och fräs i några minuter.
    3. Lägg över i grytan och tillsätt vatten, fond, grädde och chutney. Koka i 15 minuter.
    4. Smaka av med salt och peppar och red av med redning. Koka i 3 minuter. Strö över cashewnötter. Servera med kokt ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Monika46 19 mars 2009

    Gud så gott det ser ut!!! Skall absolut prova denna rätt.

    Monika46 19 mars 2009

    Vad har du för sallad till Fläskfilégrytan? Ser så smarrig och god ut. Kram

    Monika46 29 mars 2009

    Toppengod!! Alla berömde maten åt och ville ha receptet. Du får en klar 5.a av mig och jag kan lova att denna rätt kommer jag att göra många gånger... Kommer att spara receptet bland mina favoriträtter. /Kram

    JennieRogestam 21 mars 2010

    Grytan var jättegod, kommer att göra den flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben