Fläskfilégryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Gottigottgott!!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé, putsad, skurna i 2 cm stora bitar
  • 2 msk smör eller flytande margarin
  • 2 tsk salt
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 dl kalvbuljong
  • 3 dl rött vin
  • 2 krm peppar
  • 4 lagerblad
  • 4 timjankvistar eller ½ tsk torkade
  • 8 schalottenlökar, skalade
  • 8 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 dl sötmandel, skållade, skalade
  • 2 msk maizena + ½ dl vatten
  • 1 dl örtkryddor, hackade t.ex. persilja, timjan
  • Instruktioner

    1. Hetta upp hälften av matfettet i en gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt salt, tomatpuré, buljong och vin. Koka upp , tillsätt peppar, lagerblad och timjan och låt sjuda på svag värme cirka 15 minuter.
    2. Hetta upp resten av matfettet i en stekpanna och fräs snabbt lök, mandel och lägg ner i grytan. Rör ut majzenan i vattnet och rör ner. Låt sjuda ytterligare 5 minuter.
    3. Servera med potatis och haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben