Fläskfilégryta

Serverar: 4 portioner

Gott, snabbt och drygt av fläskfilé

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk margarin
  • 1 st gul lök
  • 4 skivor rökt skinka
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 1½ dl buljong (vatten + tärning)
  • 1½ dl grädde eller creme fraiche
  • Salt
  • ½ msk rosépeppar
  • Instruktioner

    Strimla köttet och bryndet i margarin. Salta. Skala löken och hacka den. Skär skinkan i tärningar. Tillsätt skinkan och löken och låt det bryna med en liten stund. Strö över rosépepparn och mjölet. Rör ut tomatpurén i buljongen och slå över.Låt koka i 5 min. Häll i grädden och och smaka av med ev. mer kryddor. Servera med ris eller pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben