Fläskfilégryta

Serverar: 4-6 portioner

Gott

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk margarin
  • 12 gula smålökar
  • 200 g champinjoner
  • 1 paprika
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 2½ dl vatten
  • ½ köttbuljongtärning
  • 100 gram chorizokorv eller liknande
  • 1 dl ättiksgurka
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn dem i hälften av fettet i en gryta. Tag upp köttet.
    2. Skala och dela lökarna, fräs dem med den skivade svampen och hackade paprikan några minuter i reste av matfettet.
    3. Pudra över mjölet. Rör ner tomatpuré, vatten och smulad buljongtärning och låt koka några minuter.
    4. Skär korven i bitar och lägg dem i grytan tillsammans med köttet och de brynta grönsakerna. Häll till sist i grädden och låt allt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera med ris eller potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    soldkvott 12 april 2013

    Mums! Använde ett par gula vanliga lökar istället för små och tre paprikor i olika färger för att piffa upp lite :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben