Fläskfilégryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett recept som jag fått av min vän och kollega Anna.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé (räkna minst 150g per person)
  • 1 gul lök
  • 400 g färsk svamp eller 1 stor burk champinjoner
  • 5 dl matgrädde (det går bra med magraste sorten, eller mindre om man inte är så förtjust i mycket sås)
  • rosmarin färsk eller torkad
  • salt
  • peppar
  • soya kinesisk
  • Instruktioner

    Stek fläskfilé på hög värme en kort stund så den får färg. Behöver ej vara genomstekt. Ta upp och lägg i en gryta (eller traktörpanna). Hacka lök och fräs till den får färg, lägg i gryta. Skiva svamp (i lagom stora bitar så den går att undvika) och stek tills den blir brun, lägg i gryta. Häll på matgrädden Smaksätt med rosmarin. Hacka färsk rosmarin eller om krossa torkad. (Ger ganska mycket smak, testa er fram. ) Smaksätt med peppar och lite salt. Var försiktig med saltet då soyan som ska i senare är salt. Låt småputtra i ca 15 min Tillsätt soya så grytan får färg och sälta. Smaka av med mer peppar och rosmarin vid behov. Servera till ris och grönsallad. Enkel maträtt med få ingredienser, godare än man kan tro!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    elinalee 17 januari 2013

    hej jag är en 14 årig tjej som inte lagat mat så ofta, din maträtt och beskrivning var till en fantastisk stor hjälp för mig. Min familj älskade rätten och jag tackar dig så mycket. Det var skönt att vi hade dem flesta ingredienserna i skafferiet också !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben