Fläskfilegryta

Serverar: 4 portioner

Gott och går snabbt att göra

Ingredienser

  • 200 g champinjoner
  • 1 msk margarin
  • 1 krm salt
  • 400 g fläskfilé
  • ½ tsk vetemjöl
  • peppar
  • 3 dl grädde
  • 3 – 4 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Putsa bort hinnan från fläskfilén och skiva köttet i centimetertjocka skivor, bryn den i matfett tills de fått vacker gyllenbrun färg, häll i de skivade champinjonerna och bryn även dem. Tag upp champinjoner och kött ur grytan och häll i vatten, vispa ner lite vetemjöl och låt koka upp, häll på rikligt med grädde, häll tillbaka köttet och champinjonerna och pressa vitlöksklyftorna över. Låt sjuda sakta ca: 10 min. Servera med kokt ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben