Fläskfilégryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Tog vad jag hade hemma

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer
  • 1 stor gul lök
  • 2 medelstora paprikor
  • 1 burk 240 g delade champinjoner
  • 5 dl grädde
  • 5 dl crème fraiche, naturell
  • Kinesisk soya
  • Spadet från champinjonerna
  • Allkrydda
  • Instruktioner

    1. Skär bort det mesta fettet från köttet, skär dom i små bitar o bryn på medelhög värme i en gryta. Skala o skär löken i små bitar gör likadant med paprikorna. Öppna burken med champinjornerna o häll spadet i ett glas.
    2. Lägg i lök, paprika och champinjorner i grytan, blanda o låt det brynas tills köttet är genomstekt smaksätt med två tsk allkrydda. Häll sedan i crème fraichen och grädden tillsätt halva glaset med spadet från champinjonerna o några tsk kinesisk soya, låt det stå o puttra i 5-10 minuter. Smaka av o tillsätt mer spad och soya tills du är nöjd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kekke46 12 augusti 2010

    Den här grytan är underbar tycker vi här. Den kommer jag att göra fler gånger. Jag ger en femma för den. Tack för ett bra recept.

    Mamma0607 8 oktober 2010

    Va härligt att höra att den är omtyckt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben