Fläskfilégryta a la Italien

Serverar: 4 portioner

Perfekt festmat på fläskfilé när du vill att det ska gå snabbt men ändå vara lyxigt!

Ingredienser

  • 600-700 g fläskfilé
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 150 g små champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl röd pesto
  • 1 dl svarta oliver av bra kvalitet
  • 6 avrunna soltorkade tomater i olja
  • 3 dl créme fraiche
  • 2 msk vatten
  • Finklippt färsk basilika
  • Rosmarinris
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 3 dl avorioris
  • Tomat- och mozzarellasallad
  • 3 tomater
  • 1-2 paket mozzarella, á 125g
  • Olivolja att ringla över
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Stek skivorna så att de får färg i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Lägg fläskfilén åt sidan.
    2. Hacka löken och skär champinjonerna i halvor. Pressa vitlöken. stek lök, champinjoner och vitlök i stekpannan. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt pesto, avrunna oliver, soltorkade tomater (hacka dem om du vill) och créme fraiche.
    3. Låt såsen koka ihop i 5 minuter. Tillsätt fläskfilén och låt den koka med tills den är genomstekt, ca 5 minuter. Späd med lite vatten. Strö över lite finklippt färsk basilika.
    4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt rosmarin samtidigt som du tillsätter avorioriset.
    5. Skär tomat och mozzarella i skivor och lägg dem omlott på ett uppläggningsfat. Ringla över lite olivolja och strö på flingsalt.
    6. Servera fläskfilén i sin sås med rosmarinris och tomat- och mozzarellasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben