Fläskfilégryta a'la Micki

Serverar: 4 portioner

En rätt som komponerades i köket hemma i Halmstad en dag när föräldrarna arbetade sent. Prova att byta ut fläskfilén mot 1 kg kycklingfilé - minst lika gott!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 10 champinjoner
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • En handfull vindruvor
  • 5 dl grädde
  • 5-7 dl mjölk
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Rosépeppar
  • Provencalska kryddor (kryddmix eller liknande)
  • 3 msk sweet chilisås
  • En skvätt köttbuljong på flaska
  • Instruktioner

    1. Tärna paprikan och skiva svampen. Bryn svampen, när den börjar få färg kan du tillsätta paprikan. Salta och peppra, ta sedan bort grönsakerna. Stek köttet tills det är genomstekt. Häll i vätskan och låt koka till en sås. Lägg därefter i grönsakerna samt kryddorna och buljongen. Beroende på hur man vill ha såsen kan man antingen reda med maizena eller tillsätta extra mjölk. Ett par minuter innan grytan är färdig tillsätts vindruvorna.
    2. Passar bäst att servera med ris, men pasta är också gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben