Fläskfilégryta allt i ett

Serverar: 4 portioner

Om det blir något över så är detta en utmärkt rätt att ta med i matlådan.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Smör till stekning
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 400 g skalade tomater, 1 burk
  • 1 hönsbuljongtärning + 2 dl vatten
  • 250 g smått och gott potatisar
  • 380 g kidneybönor, 1 tetrapack
  • ½ kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär fläskfilén i bitar. Halvera och klyfta löken, skiva vitlöken. Ansa och skär paprikan i bitar. Salta och peppra köttbitarna och bryn dem runt om i smör i en stor stekpanna. Ta upp köttet.
    2. Fräs lök och vitlök i några minuter. Tillsätt kryddorna och paprikabitarna. Stek ytterligare ett par minuter. Tillsätt tvättade och halverade potatisar, tomater, buljongtärning och vatten. Dela tomaterna några gånger med en stekspade.
    3. Koka ca 10 minuter under lock, tillsätt köttet och sköljda och avrunna bönor. Koka ytterligare 5 minuter tills potatisen och köttet är färdigt. Salta och peppra. Strö över korianderblad vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben