Fläskfilégryta med ansjovis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och lättlagad med god smak

Ingredienser

  • 500 gr fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 1 burk krossad tomat
  • 1 burk ansjovis
  • 2 dl vispgrädde
  • svartpeppar
  • salt (ev.)
  • Instruktioner

    Skär fläskfilén i tunna skivor, skiva löken. Stek fläskfilén och lägg i löken låt det stek tillsammans så löken blir mjuk. Slå i tomater och ansiovis, med spad, krydda med svartpeppar och låt puttra ca 20 minuter. Slå på grädden, sjud 5 minuter och smaka av, tillsätt ev mera salt. Servera med ris eller pressad potatis och sallad eller ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kadato 23 februari 2013

    Det finns ju olika storlekar på burkar med anjovis är det den på 55g eller stora på 125g man ska ha?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben