Fläskfilégryta med curry och het sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En snabb gryta som gärna får bli över till nästa dag. Bara att värma upp och njuta, så öka gärna på ingredienserna....

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé, tärnad
  • Smör eller olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk curry + curry till såsen
  • 2 gula lökar, skurna i klyftor
  • 2-3 paprikor i olika färger, skurna i bitar
  • Till såsen
  • 2 dl creme fraiche, naturell
  • 2 dl cremefraiche, smaksatt med paprika och chili
  • 1 msk mango chutney
  • 1 msk sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Stek köttet i matfettet eller oljan i en stekpanna med höga kanter. Salta, peppra och strö över curry. Blanda väl och fräs i några minuter.
    2. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt, peppar och curry. Häll såsen över köttet i stekpanna och blanda om. Hetta upp och servera med potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmoringer 5 december 2009

    Tack för ett supergott recept..

    Fidelis_ad_urnam 6 maj 2012

    Otroligt gott! Detta kommer jag göra om och om igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben