Fläskfilégryta med dijonsenap och grönpeppar
En god och krämig gryta, med smak av senap, svartvinbär och grönpeppar
Ingredienser
500 g fläskfilé
4 scharlottenlökar
4 tsk dijonsenap
2-3 tsk svartvinbärsgele
15-20 hela grönpepparkorn
5 dl grädde
1 köttbuljongtärning
Salt
Instruktioner
- Strimla filén och stek den i en gryta tills den får en fin färg, bara salta då det blir en hel del peppar senare.
Ta bort köttet och fräs löken (ingen färg, bara svetta löken) och salta lite i löken.
I med kött, grädde, senap och gelén.
Krossa sedan pepparn och låt den göra resten sällskap.
Låt det småputtra med buljongtärningen i ca 20-25 minuter.
- Jag serverar med hemgjord klyftpotatis och grönsallad!
Liknande recept
Kommentarer (3)
Det här ser ut att bli en favorit. Ska testa snarast! Kram Nettan
Det ser kanon gott ut måste testa snarast kram monica
Supergod! Det kommer att bli en återkommande rätt i vår familj. Tack!