Fläskfilégryta med dijonsenap och grönpeppar

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En god och krämig gryta, med smak av senap, svartvinbär och grönpeppar

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 4 scharlottenlökar
  • 4 tsk dijonsenap
  • 2-3 tsk svartvinbärsgele
  • 15-20 hela grönpepparkorn
  • 5 dl grädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Strimla filén och stek den i en gryta tills den får en fin färg, bara salta då det blir en hel del peppar senare. Ta bort köttet och fräs löken (ingen färg, bara svetta löken) och salta lite i löken. I med kött, grädde, senap och gelén. Krossa sedan pepparn och låt den göra resten sällskap. Låt det småputtra med buljongtärningen i ca 20-25 minuter.
    2. Jag serverar med hemgjord klyftpotatis och grönsallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    MosterNettan 30 augusti 2009

    Det här ser ut att bli en favorit. Ska testa snarast! Kram Nettan

    monicadanell 30 augusti 2009

    Det ser kanon gott ut måste testa snarast kram monica

    anjosdav 8 september 2009

    Supergod! Det kommer att bli en återkommande rätt i vår familj. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben