Fläskfilégryta med grönpeppar

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé, grönpeppar, äpple, senap, konjak och cornichoner. Kan den här grytan bli annat än god? Klyftpotatis eller potatismos är gott att servera till.

Ingredienser

  • 500-600 g Fläskfilé
  • Smör
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 st Röda äpplen
  • 1 st Purjolök
  • 2 dl Créme fraiche
  • 1 msk Kalvfond
  • 1½ dl Vatten
  • 1 tsk Kinesisk soja
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1½ msk Grönpeppar i lag
  • 1 msk Konjak
  • 1½ dl Cornichoner (små inlagda gurkor)
  • Hackad persilja
  • Servering
  • Klyftpotatis eller potatismos
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Skölj äpplena och skär i klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna och ställ åt sidan.
    2. Skölj och strimla purjolöken. Fräs i smör i en traktörpanna. Tillsätt créme fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak. Låt koka ihop ett par minuter. Blanda ner köttet och koka under lock ca 5 minuter. Vänd ner cornichonerna och äpplen. Smaka av med salt och strö över hackad persilja.
    3. Servera grytan med klyftpotatis eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben