Fläskfilégryta med grönpeppar
Fläskfilé, grönpeppar, äpple, senap, konjak och cornichoner. Kan den här grytan bli annat än god?
Klyftpotatis eller potatismos är gott att servera till.
Ingredienser
500-600 g Fläskfilé
Smör
Flingsalt
Nymald svartpeppar
2 st Röda äpplen
1 st Purjolök
2 dl Créme fraiche
1 msk Kalvfond
1½ dl Vatten
1 tsk Kinesisk soja
1 msk Dijonsenap
1½ msk Grönpeppar i lag
1 msk Konjak
1½ dl Cornichoner (små inlagda gurkor)
Hackad persilja
Servering
Klyftpotatis eller potatismos
Instruktioner
- Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Skölj äpplena och skär i klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna och ställ åt sidan.
- Skölj och strimla purjolöken. Fräs i smör i en traktörpanna. Tillsätt créme fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak. Låt koka ihop ett par minuter. Blanda ner köttet och koka under lock ca 5 minuter. Vänd ner cornichonerna och äpplen. Smaka av med salt och strö över hackad persilja.
- Servera grytan med klyftpotatis eller potatismos.
Liknande recept
Kommentarer (0)