Fläskfilègryta med katrinplommon och valnötter

Fläskfilè och frukt är en oslagbar kombination, både lättlagat och festligt.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilè eller färsk skinka
  • Smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 påse katrinplommon
  • 1 påse valnötter ca 35 g
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl grädde
  • 1-2 tsk soja
  • ev timjan
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor. Bryn det i matfett i en stekpanna och lägg över i en traktörpanna eller gryta.Salta och peppra. Rör ner mjölet.
    2. Lägg i katrinplommon och valnötter. Späd med vin och grädde. Krydda med soja och ev timjan. Låt grytan puttra under lock ca 10 minuter. Servera med kokt ris och broccoli.
    3. Lycka till !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben