Fläskfilégryta med messmör

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ännu en av våra familjefavoriter. Våga prova även om du inte tycker om messmör!!

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • En medelstor gul lök
  • 1-2 msk senap (dijon el motsvarande)
  • 3-4 msk messmör (gärna gammeldags)
  • Ca 200 g färska champinjoner
  • En paprika (röd)
  • 3-4 dl grädde
  • Salt och vitpeppar efter smak
  • Vitlök efter smak (ca en klyfta)
  • En kyckling-, kött- eller grönsaksbuljongtärning alt. Fond (ca 1 msk)
  • Margarin att bryna i
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken fint. Rensa och skiva champinjonerna. Skölj och hacka paprikan i lika stora bitar som löken. Putsa och skär upp fläskfilén i bitar om ca 2x1x1 cm. Bryn fläskfilén, champinjonerna, löken och paprikan, pressa i vitlöken. Tillsätt grädde, buljongtärningen, 1 msk senap och messmöret. Låt blandningen småputtra i ca 10-15 min. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt ytterligare senap. För ett snyggare utseende/bättre konsistens kan grytan redas med lite maizena eller arrowrot.
    2. Servera med kokt ris eller kokt potatis samt grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    kana81 15 september 2008

    Super god gryta

    julia85 24 februari 2009

    Underbar gryta, min man sa att detta numera är hans favoriträtt ;)

    flip 12 december 2010

    Super duper god gryta! Hela familjen älskade den,även sonen som är ganska kräsen

    flip 12 december 2010

    Super duper god gryta! Hela familjen älskade den,även sonen som är ganska kräsen

    Lilljeppe 21 juni 2011

    Helt klart en 5 poängare!! Jag bytte ut mot kantareller o hade i lite curry för att förhöja kantarellsmaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben