Fläskfilégryta med rostad vitlök och basilika

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket enkel och god gryta som jag snappade upp av min syster som ofta gjorde den när vi kom på besök. mycket god.

Ingredienser

  • 600 g Fläskfilé
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven grevéost
  • Färsk basilika
  • Salt och peppar
  • Instruktioner

    Skiva fläskfilén i rätt så tunna skivor, bryn dem i stekpanna. Lägg åt sidan. Hacka vitlöken och rosta den i smör tills den blir ljusbrun. Häll på vatten och buljongtärningen. När buljongtärningen lösts upp så har du i grädde, creme fraiche och fläskfilén. Låt detta puttra i ca 1o minuter. Innan servering har du i osten och den hackade basilikan (efter smak). Salta och peppra. Smaka av. Servera med pasta, potatis eller ris. Det går också bra att bara servera med sallad och något gott bröd t ex vitlöksbaguette.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Dunadain 12 februari 2009

    Man kan bara säga WOW! Vilken kul rätt. Den rostade vitlöken, tillsammans med en god basilikasmak var verkligen en angenäm överraskning. Inget för dietisten dock. Men ack så god. En fyra tyckte familjen att den var värd.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben