Fläskfilégryta med senapscreme.

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En väldigt lättgjord och god gryta.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk messmör
  • 2 msk konc. kycklingfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Stek filén i bitar. Hacka lök fint, skär paprikan i bitar + vitlöken.Stek detta mjukt. Blanda i köttet, låt steka ihop en stund. Häll på kycklingfond och grädde. Låt puttra i 10 min. Lägg i messmör och koka ihop. Tillsätt senapen och smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    CarolinePettersson 11 februari 2011

    Vi tillsatte 250 g champinjoner samt ökade senaspmängden till 2 msk. Sedan toppade vi hela grytan med purjolök. Supergott!

    CarolinePettersson 11 februari 2011

    150 g champinjoner, inte 250 som jag råkade skriva :)

    amoz 12 februari 2011

    Okej det blir säkert bra så med!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben