Fläskfilégryta med tacosmak

Serverar: 4 portioner

En god och smakrik gryta som man enkelt kan göra hetare efter smak och tycke. Måste provas

Ingredienser

  • 400-500 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt (eventuellt)
  • 1 burk mild tacosås (vill man tar man medium eller hot)
  • 1 påse taco-krydd mix
  • 1-2 dl vatten
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad grön paprika
  • 2 dl majskorn
  • Instruktioner

    1. Dela löken och strimmla den. Skär bort hinnor och senor från fläskfilén, skär upp den i mindre bitar. Bryn köttet och löken.
    2. Tillsätt tacosås, taco-krydd mix ( eventuellt mer salt ) och vattnet. Låt småkoka 10-15 minuter.
    3. Rör i de strimmlade paprikorna. Låt småkoka ytterligare ca 10 minuter.
    4. Blanda till sist ner majskornen och låt grytan bli genom varm.
    5. Serveras med varma tortillaschips eller kokt ris och en sallad. Önskas en mildare smak tillsätt en klick creme fraiche

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben