Fläskfilégryta med tre tillbehör

Serverar: 4 portioner

Fläskfilégryta med champinjoner, serveras med tillbehör som bacon, tomater, oliver, bönor och lök.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • ½ dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g champinjoner
  • Tillbehör
  • 140 g tärnad bacon
  • 2 tomater
  • ½ dl svarta oliver
  • 1 burk vita bönor
  • ½ rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Putsa och skiva köttet. Bryn på båda sidor i smör. Skala och hacka löken och fräs i smör. Lägg kött och lök i en gryta.
    2. Tillsätt tomatpuré och strö över mjöl. Späd med vatten, fond och grädde. Koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skiva svampen och fräs i matfett. Blanda ner i grytan.
    3. Fräs baconet knaprigt. Blanda tärnade tomater och oliver. Blanda avspolade bönor med skivad lök. Ringla olja och vinäger över tomathacket och bönorna. Salta och peppra och servera till grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben