Fläskfilégryta med tre tillbehör
Fläskfilégryta med champinjoner, serveras med tillbehör som bacon, tomater, oliver, bönor och lök.
Ingredienser
600 g fläskfilé
2 msk smör
1 rödlök
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 msk kalvfond
½ dl grädde
Salt
Peppar
200 g champinjoner
Tillbehör
140 g tärnad bacon
2 tomater
½ dl svarta oliver
1 burk vita bönor
½ rödlök
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Instruktioner
- Putsa och skiva köttet. Bryn på båda sidor i smör. Skala och hacka löken och fräs i smör. Lägg kött och lök i en gryta.
- Tillsätt tomatpuré och strö över mjöl. Späd med vatten, fond och grädde. Koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skiva svampen och fräs i matfett. Blanda ner i grytan.
- Fräs baconet knaprigt. Blanda tärnade tomater och oliver. Blanda avspolade bönor med skivad lök. Ringla olja och vinäger över tomathacket och bönorna. Salta och peppra och servera till grytan.
Liknande recept
Kommentarer (0)