Fläskfiléspett med bakad potatis

Serverar: 4-5 portioner

Potatisen kan med fördel grillas i ugnsfolie cirka 40 minuter

Ingredienser

  • Grillspett
  • 700 g fläskfilé
  • Krossad svartpeppar
  • 1 pkt bacon
  • 2 majskolvar, kokta och skivade
  • Champinjoner
  • Körsbärstomater
  • Olja till pensling
  • Tillbehör
  • 8 st stora potatisar, ugnsbakade i 225 grader eller lagda på rillen i ugnsfolie ca 40 min
  • Sockerärter, förvällda
  • Fetaostcréme till potatisen
  • 200 g fetaost, finfördelad
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • Gräslök, finklippt
  • Basilikaolja
  • 1 kruka basilika
  • ca 2,5 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 3 cm tjocka skivor. Peppra och linda om baconskivor.
    2. Trä upp kött, majs, champinjoner och tomater på blötlagda träspett.
    3. Blanda fetaostcrémen. Finfördela basilika i matberedaren och tillsätt olja till en ganska tjock sås. Salta och peppra.
    4. Grilla spetten ca 5 min på varje sida. Skär ett kryss i potatisen och lägg i en sked fetaostcréme. Servera grillspetten med potatisen, sockerärter och basilikaoljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tlagerberg 12 augusti 2011

    Jag har en grupp på Facebook som heter Gastronomitipset. Dit är alla Matklubbens medlemmar välkomna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben