Fläskfiléspett med pepprig mangokräm

Serverar: 4 portioner

Mango chutney ger krämen en automatisk och aningen pepprig smak. Den finns att köpa på burk i olika styrkor.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • ½ dl finhackad persilja
  • 3 msk olivolja
  • Mangokräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Potatis, ris eller pasta
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär fläskfilén i bitar, ca 2x2 cm. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i bitar. Se till att alla bitarna är lika stora.
    2. Lägg kött, paprika och lök i en bunke. Salta och peppra och blanda med örter och olja. Blanda crème fraiche, chutney och olja. Smaka av med salt och peppar.
    3. Trä upp kött, paprika och lök på 8 blötlagda grillspett av trä. Stek spetten runt om i omgångar i en stekpanna ca 10 minuter. Eller grilla på utegrillen. Servera med krämen och kokt potatis, ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben