Fläskfiléwok med bambuskott

Serverar: 4 portioner

Den här wokrätten tillagas med ingredienser och kryddor från det kinesiska köket. En skål ris räcker som tillbehör då woken innehåller många grönsaker.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 tsk majsena
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 morötter
  • 4 tomater
  • 4 salladslökar
  • 1 burk strimlade bambuskott, 225 g
  • 2-3 cm ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk soja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk sherry
  • 1½ dl köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Skiva fläskfilén och skär den i strimlor. Rör samman majsena och soja i en skål. Lägg i köttet och rör om. Marinera köttet 20 minuter.
    2. Skölj paprikorna, kärna ur dem och skär dem i strimlor. Skala morötterna och skär dem i stavar.
    3. Skölj tomaterna och skär dem i tärningar. Ta sedan bort stjälkfästena. Skölj salladslökarna och skiva dem tunt. Spola av bambuskotten och låt dem rinna av. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
    4. Hetta upp oljan en wok eller stor stekpanna. Lägg i köttet och woka på hög värme ca 3 minuter under omrörning. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs hastigt. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
    5. Tillsätt alla grönsakerna och woka 2-3 minuter. Tillsätt sherry och buljong. Lägg i köttet och låt allt sjuda några minuter. Äggnudlar eller jasminris passar bra att servera till.
    6. Man kan även använda kycklingfilé istället för fläskfilé. Och man kan betona den asiatiska smaken ytterligare genom att tillsätta upp till 1 tsk sesamolja tillsammans med sherry och buljong.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    5-6
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben