En mycket lätt och god rätt som ger ett mört och saftigt kött och går på 25 minuter.
Ingredienser
2-3 skivor karré
3 dl ris
1 köttbuljongtärning
6 dl vatten
1 msk kinesisk soya
Svartpeppar
Salt
Ev. cayennpeppar
Instruktioner
Stek karrén i smör och krydda med salt och svartpeppar och gärna lite cayennepeppar (om man vill ha det lite starkare).
Värm upp buljongtärningen och sojan i 6 dl vatten.
Lägg karrén i en kastrull/gryta och häll över riset, vispa ur en del av buljongvattnet i stekspadet och häll över med det resterande vattnet och krydda med svartpeppar (det går år en del) och lite salt, sedan sköter det sig själv tills riset är klart efter ca 20 minuter.
Låter som en enkel, men god rätt. Kan tyvärr inte ge dig mer än såpass poäng. K
monicadanell11 november 2008
Hej anders nu kommer kommentaren
jätte gott kommer att göra många gånger
kram monica
Glitterfia19 januari 2009
Detta blev förvånande gott, snabbt och enkelt att laga.
Här kommer en klar 5:a från mig för detta recept. Kommer laga det många gånger.
Hälsa mamma och tacka =)
// Glitterfia
Låter som en enkel, men god rätt. Kan tyvärr inte ge dig mer än såpass poäng. K
Hej anders nu kommer kommentaren jätte gott kommer att göra många gånger kram monica
Detta blev förvånande gott, snabbt och enkelt att laga. Här kommer en klar 5:a från mig för detta recept. Kommer laga det många gånger. Hälsa mamma och tacka =) // Glitterfia