Fläskkarré med champinjoner

Serverar: 4 portioner

Snabbt och gott!

Ingredienser

  • 150 g champinjoner, i bitar
  • 1 msk smör
  • 600 g benfri fläskkarré, strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ msk majsenaredning
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 2 msk rårörda lingon
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • Potatis
  • Instruktioner

    1. Bryn svampen i smör, ställ åt sidan. Stek fläsket i het panna med olja, blanda i löken mot slutet.
    2. Lägg i sampen, tillsätt vatten, fond och grädde. Koka ihop under 3 minuter, red av med majsenaredning.
    3. Rör i senap och lingon, smaka av med salt och peppar och ge ett uppkok, strö över persilja. Servera kokt potatis till.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (1)

    Christina56 20 november 2010

    Familjen var delade i betyg men gott var det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben