Fläskkotlett à la Osso Buco

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 1-2 morötter, ca 100 g
  • 1 stor gul lök
  • 2-3 stjälkar selleri
  • 1 msk smör + 1-2 msk olivolja
  • 4 st fläskkotletter, rejäl storlek ca 800 g
  • 1/2 tsk salt
  • vetemjöl till panering
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 1/2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. 1. Skala och tärna morot och lök fint, strimla sellerin tunt. Fräs det hela i smör + olja i medelvarm stekpanna 5-7 minuter, utan att det tar färg. Rör om då och då. 2. Snitta under tiden kotletternas fettrand på några ställen så att de inte böjer sig under stekningen. Salta kotletterna på båda sidor och vänd dem i vetemjöl. 3. Lägg över grönsakshacket i en traktörpanna eller vid gryta med lock. Sätt tillbaka stekpannan på plattan och öka värmen. Tillsätt 1 msk olja och bryn kotletterna på båda sidor, 1-2 minut per sida. 4. Häll på vinet och låt koka ihop någon minut. Lägg över kotletterna i pannan med grönsakerna, häll på vinet. Tillsätt tomatkross, kalvfond och peppar. 5. Låt grytan sjuda under lock ca 15 minuter. Smaka av med ev salt och peppar och servera direkt ur pannan.
    2. Tillbehör: nykokt ris eller pasta, champinjonsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben