Fläskkotlett med tomat- och böncurry

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket bönor gör varje GI-vän lycklig. Här får man inte mindre än tre olika. Till blir det en spiskumminstekt fläskkotlett. Gott och fräscht

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 4 tomater
  • 2 tsk curry
  • 1 burk kidneybönor, 400 g
  • 1 burk black eye-bönor, 400 g
  • 100 g haricot verts, frysta eller färska
  • Salt
  • Peppar
  • 4 fläskkotletter à 170 g
  • 2 tsk spiskummin
  • Salt
  • Smör och rapsolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Finhacka vitlöken. Grovtärna tomaterna. Fräs vitlöken i oljan utan att den får färg. Tillsätt tomater och curry. Låt tomaterna koka sönder i ett par minuter.
    2. Låt burkbönorna rinna av och skölj dem väl. Rör ner dem och haricots verts i tomaterna. Salta och peppra.
    3. Krydda kotletterna med spiskummin och salt. Stek dem 3–4 minuter på varje sida i en blandning av smör och rapsolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben