Fläskkotletter kan ibland tyckas vara sega och otäcka för en fin måltid. Men den bästa lösningen på problemet är att låta fläskkotletterna koka i gräddsås, så länge att köttet blir riktigt mört och fint.
Ingredienser
4 färska eller frysta fläskkotletter, gärna med ben
1-2 tsk salt
1-2 krm vitpeppar
1-2 krm svartpeppar
3-4 dl vatten
Margarin eller annat fett till stekning
Gräddsåsen
50 g margarin
½ dl vetemjöl
1 buljongtärning, gärna mörk oxbuljong
2-3 dl grädde, gärna vispgrädde
3 dl mjölk
3 dl sky från bryningen av köttet
1-2 tsk salt
1-2 krm vitpeppar
1-2 krm svartpeppar
Några stänk soja
2 tsk socker eller honung
Det här verkar jättegott, jag måste prova redan ikväll. :)
Jättegott! Många poäng fick rätten för den stora mängden sås det blev till. Tack!
Jättegott..kotletterna blev möra och goda Och såsen blev jättegod
Jättegott! Både barn och vuxna gillade kotletterna, så det här kommer jag att laga flera gånger. Jag lade även ned klyftade chaminjoner som fick koka med i stort sett hela tiden.
Det var nog det bästa receptet på Kotlätt vi har gjort. Mycket gott o änkelt att göra.Det blir en femma från Trollmor o trollfar. 💐