Fläskkotletter med stuvad potatis

Serverar: 4 portioner

Kassler eller falukorv fungerar också till den stuvade potatisen. Med syrlig sallad till blir det en god söndagsmiddag.

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk + 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 krm + ½ tsk salt
  • 1 krm + 2 krm nymald svartpeppar
  • 4 fläskkotletter
  • 2 röda äpplen
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 2 röda äpplen
  • ½ msk finhackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 10 minuter eller tills den är mjuk. Häll av potatisen i ett durkslag.
    2. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull på medelvärme. Späd med lite mjölk och vispa så att det inte blir några klumpar. Häll i resterande mjölk och låt puttra en stund under vispning till en lagom tjock sås. Krydda med 3 krm salt och 1 krm peppar.
    3. Strö ½ tsk salt och 2 krm peppar över köttet. Stek i smör i en stekpanna ett par minuter på varje sida tills de är helt genomstekta.
    4. Kärna ur äpplena och skär dem i stora tärningar. Vänd ner potatis, äpple, persilja och rosmarin i den redda mjölksåsen. Servera kotletterna med stuvningen och ev rödkålssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben